Navigation Menu

HOMEMADE:Φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με απλά υλικά ||AllAboutBeauty

Η φύση διαθέτει τόσα πολλά υλικά που μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα. Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές τους ιδιότητες και δημιουργήστε υπέροχες φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα.


Μάσκα για λαμπερό δέρμα

Συνταγή 1η –  Eνυδατική μάσκα προσώπου:
Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
 Ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και έπειτα εφαρμόστε το στο πρόσωπο σας με έναν στρογγυλό ή τετράγωνο δίσκο από βαμβάκι. 
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο νερό.
Συνταγή 2η – Θρέφει και ενυδατώνει κάθε τύπο δέρματος:
Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αλόης. 
Αν το δέρμα σας τείνει να ξεφλουδίζει, προσθέστε στο μείγμα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Μάσκα για καθαρό πρόσωπο χωρίς σημάδια
Συνταγή 1η – Βελτιώνει την επιδερμίδα:

Απλά αναμείξτε κανέλα και μέλι σε αναλογία 1:1. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα εφαρμόστε το τοπικά στις περιοχές που υπάρχουν φλεγμονές.

Συνταγή 2η – Απομακρύνει τα σπυράκια, σμικρύνει τους πόρους:

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να στύψετε μισό λεμόνι και να αναμείξετε τον χυμό του με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Στη συνέχεια εφαρμόστε το ομογενές αυτό μείγμα σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.
Επαναλάβετε την μάσκα αυτή 1-2 φορές την εβδομάδα.
Συνταγή 3η – Θεραπεύει γρήγορα φλεγμονές / σπυράκια:
Για να φτιάξετε την σπιτική κρέμα καταπολέμησης της ακμής, ξεκινήστε θρυμματίζοντας 2 ασπιρίνες μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε στην σκόνη 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Έπειτα, εφαρμόστε την στις προβληματικές περιοχές και αφήστε την να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Κατά προτίμηση καλύψτε την μάσκα με επίδεσμο.
Το πρωί που θα ξυπνήσετε θα δείτε τα ευεργετικά της αποτελέσματα.
Κάντε βαθύ καθαρισμό προσώπου με ένα φυσικό γαλάκτωμα
Αρχικά λιώστε σε μπεν μαρί 2 κουταλιές του γλυκού μέλι. Έπειτα, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομογενές μείγμα. Με αυτό τον απλό τρόπο δημιουργείτε ένα φυσικό και ευεργετικό γαλάκτωμα προσώπου, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι μέσα στο ψυγείο.

Σπιτική μάσκα που λευκαίνει τις ουλές και διώχνει τα σημάδια της ακμής
Κάντε καθημερινά μια μάσκα με μέλι, χυμό λεμονιού, γιαούρτι και νιφάδες βρώμης. Απλά αναμείξτε τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα για 5-10 λεπτά. Αυτό θα επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης, θα φωτίσει την επιδερμίδα και θα προλάβει τα σημάδια.

Φυσική μάσκα προσώπου για βελούδινη επιδερμίδα
Για να την φτιάξετε αναμείξτε 1 γραμμάριο μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργήσετε μια κρεμώδη υφή που θυμίζει αφρό ξυρίσματος. Έπειτα, προσθέστε 1 κουτάλια της σούπας μέλι και ανακατέψτε ξανά για να το ομογενοποιήσετε στο μείγμα. Τέλος, εφαρμόστε το στο πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και απολαύστε την βελούδινη επιδερμίδα σας.

Φυσική κρέμα για λεύκανση επιδερμίδας και απομάκρυνση των μαύρων κύκλων
 Αναμειγνύοντας 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Εφαρμόστε το μείγμα αυτό 1-2 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά.

Για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας
Δημιουργήστε ένα απλό scrub προσώπου με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης. Κάντε μασάζ με το μείγμα και στη συνέχεια ξεπλύντε το με άφθονο νερό.



0 σχόλια: