Navigation Menu

Dry brushing: Βελούδινη και όμορφη επιδερμίδα ||AllAboutBeauty

Το dry brushing δεν χρησιμοποιείται μόνο για να κάνει την επιδερμίδα σας απαλή και λαμπερή, αλλά έχει πολλά ακόμη ευεργετικά οφέλη.

Η διαδικασία αυτή είναι ένα είδος λεμφικού μασάζ που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

1. Απολέπιση
Ακόμη και από την πρώτη εφαρμογή της μεθόδου, τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Το δέρμα γίνεται πιο μαλακό και απαλό. Το τρίψιμο της φυσικής και μαλακής βούρτσας σώματος στην επιδερμίδα βοηθά στη χαλάρωση και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Πρόκειται για έναν από τους απλούστερους και πιο φυσικούς τρόπους απολέπισης του δέρματος.
2. Καθαρίζει και μικραίνει τους πόρους
Η απολέπιση του δέρματος πέρα από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την απαλή επιδερμίδα που προσφέρει, καθαρίζει τους πόρους από τη λιπαρότητα και τους ρύπους. Μπορείτε επομένως να χρησιμοποιήσετε μια πιο μικρή βούρτσα για το πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσετε την επιδερμίδα σας και θα κάνετε μικρότερους τους πόρους της.

3. Λεμφικό μασάζ
Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος μας είναι το λεμφικό. Αποτελείται από όργανα και λεμφαδένες, αγωγούς και αγγεία που μεταφέρουν τη λέμφο σε όλο το σώμα. Τα λεμφικά αγγεία βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Η εφαρμογή του ξηρού βουρτσίσματος διεγείρει τη φυσιολογική ροή των λεμφαδένων μέσα στο σώμα και βοηθάει στην φυσική αποτοξίνωση του.
4. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα
Δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιστημονική απόδειξη πως το dry brushing βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο υπάρχουν πολλές γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει και ισχυρίζονται πως βοηθά πραγματικά. Επειδή λοιπόν η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προκαλεί κάποια βλάβη στην επιδερμίδα, αντιθέτως την κάνει βελούδινη και λαμπερή, δεν έχετε να χάσετε κάτι αν την δοκιμάσετε.

0 σχόλια: