Navigation Menu

10 Beauty Tricks με σόδα

 Υπάρχουν διάφορα hacks με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας.
Όπως , η μαγειρική σόδα.
Σήμερα , θα σου πω 10 χρήσεις με την μαγειρική σόδα...

Dry Shampoo



Η πρώτη χρήση που μπορείς να κάνεις είναι να το χρησιμοποιήσεις σαν dry shampoo. Βάλε στις ρίζες σου και η σόδα καλύπτει την λιπαρότητα που θα έχουν τα μαλλιά σου.

Volumizing Shampoo 



Ανακατεύουμε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε κανονική ποσότητα σαμπουάν σας. Η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει το σαμπουάν αφαιρέσει την λιπαρότητα και ακαθαρσίες, βοηθώντας τα μαλλιά σας να αισθανθεί πιο ελαφρύ και γεμάτο ένταση.


Ακμή Θεραπεία


Μαγειρική σόδα, το μέλι και το νερό είναι όλα όσα χρειάζεται για την καταπολέμηση της ακμής. Ακολούθησε τη συνταγή παραπάνω, ισχύουν, και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Δεν θα πιστεύεις τα αποτελέσματα μετά ξέπλυνε.

Teeth Whitener


 
Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως λευκαντικό δοντιών.Πως;;..
1) ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα συν ένα πουρέ φράουλας ισούται με ένα φυσικό λευκαντικό δοντιών που είναι αποτελεσματικό και ασφαλές.
2) Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και λίγη μαγειρική σόδα πάνω στην οδοντόβουρτσα σου και λίγες σταγόνες λεμόνι. Χρησιμοποίησε το ως οδοντόκρεμα.

  

Cleaning Agent



Η βούρτσα μαλλιών σου παίρνει τούφες μαλλιών και προϊόντα για τα μαλλιά την πάροδο του χρόνου. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό και ανακάτεψε σε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Άφησε την  βούρτσα σου σε αυτό και ξέπλυνε για να το καθαρίσεις.

Scrub




Αυτό το hack είναι θαυματουργό.
Απλά πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε κανονικό καθαριστικό προσώπου σου για να σχηματίσουν μια πάστα. Κάνε μασάζ την πάστα στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις για την απολέπιση και να άφησε το δέρμα σας απαλό.

Nail Cleaner





Ανάμιξε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι, και λίγο ζεστό νερό για να δημιουργήσει μια υφή πάστας. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μία  μπατονέτα για να εφαρμόσει το μείγμα σε όλα τα νύχια από τη μία πλευρά, και στη συνέχεια το άλλο. Άφησε το για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνε με καθαρό νερό. Αυτό θα πρέπει να αφαιρέσει βερνίκι νυχιών λεκέδες ή άλλους λεκέδες από τα νύχια σου.

Chlorine Removal from Hair



Αφαίρεσε το χλώριο από τα μαλλιά σου. 
Αν σου αρέσει το κολύμπι στην πισίνα της περιοχής σου, οι πιθανότητες είναι έχεις σοβαρό πρόβλημα με το χλώριο ή τον αποχρωματισμό. Αναμείξε ένα μέρος μαγειρική σόδα με σαπούνι ένα μέρος , να δημιουργήσει ένα καθαριστικό που θα αφαιρέσει συγκέντρωση χλωρίου από τα μαλλιά σας. Φρόντισε να ακολουθήσει με ένα καλό μαλακτικό μαλλιών. Αυτό το καθαριστικό θα κάνει τα μαλλιά σου σούπερ καθαρά. 


Pedicure



Ανάμειξε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με ζεστό νερό. Μπορείς επίσης να πρόσθεσε τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια (όπως η λεβάντα, λεμόνι, ή λιβάνι). Ενυδάτωσε για 20 λεπτά.

Skin Brightener



Ανακάτεψε τη σόδα με μια κουταλιά της σούπας χυμό γκρέιπφρουτ και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να δημιουργήσετε μια μάσκα για να φωτίζει το δέρμα σου. Εφάρμοσε αυτήν την πάστα στο πρόσωπό σου (μετά τον καθαρισμό) ή στη κυτταρίτιδα  και ξέπλυνε μετά από 10-15 λεπτά.





0 σχόλια: