Navigation Menu

Κανέλα για όλα! |AllAboutBeauty

Η κανέλα χρησιμοποιείται αιώνες τώρα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση ασθενειών, 
όπως η γρίπη και η δυσπεψία.


 Το ευωδιαστό μπαχαρικό περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο και ο φλοιός του περικλείει διάφορα θεραπευτικά αιθέρια έλαια.
Γνωρίζετε αλήθεια πόσο χρήσιμη μπορεί να σας φανεί η κανέλα, εκτός από τον τομέα «μαγειρική»;

#Χείλη

Απλώστε λίγο βαζελίνη πάνω στα χείλη σας απαλά και ταμπονάρετε μια πρέζα κανέλα από πάνω. Τρίψτε το μίγμα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε το να «καθίσει» για ένα λεπτό. 
Στη συνέχεια προσθέστε άλλη μία στρώση βαζελίνης και σύντομα θα δείτε τα χείλη σας πλούσια και σαγηνευτικά έτοιμα για φίλημα.

#Ακμή

Η κανέλα ενδείκνυται για να δημιουργήσετε τη δική σας σπιτική θεραπεία κατά της ακμής. Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα αρκούν για να σας απαλλάξουν από την ακμή. Χρησιμοποιήστε το μέλι και την κανέλα για να φτιάξετε μία παχιά πάστα που μοιάζει με σοκολάτα και αλείψτε την στο πρόσωπό σας.


#Μαλλιά…με άρωμα κανέλας

Η τριχόπτωση  είναι μια τρομακτική εμπειρία, άσχετα από την αιτία που την προκαλεί. Ένας τρόπος για να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών, είναι να χρησιμοποιείτε μία εβδομαδιαία μάσκα με βάση την κανέλα.

Υλικά:
  • δύο κουταλιές της σούπας κανέλα
  • μέλι σε μισό φλιτζάνι ζεστό ελαιόλαδο
  • ένα αυγό
Εκτέλεση:

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μέλι σε μισό φλιτζάνι ζεστό ελαιόλαδο. Προσθέστε ένα αυγό για να πυκνώσει η μάσκα. Χτενίστε τα μαλλιά σας, αφού έχετε εφαρμόσει τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά για 10 έως 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ένα σαμπουάν.



ροσερή αναπνοή



Η απάντηση βρίσκεται στο λάδι της κανέλας, το οποίο μπορεί να «εξολοθρεύει» τα βακτήρια που προκαλούν 
τη δυσοσμία της αναπνοής μας.
Μπορείτε ακόμη να κάνετε και γαργάρες με
 ένα κουταλάκι του γλυκού από μέλι και 
κανέλα σε σκόνη, ανακατεμένα με ζεστό νερό.

#Απολέπιση

Η αρωματικότερη μέθοδος απολέπισης δε μπορεί να είναι άλλη παρά αυτή που έχει σα βάση την κανέλα. 

Υλικά:
  • αλάτι
  • αμυγδαλέλαιο
  • ελαιόλαδο
  • μέλι
  • κανέλα
Εκτέλεση:

Φτιάξτε μία παχιά κρέμα και τρίψτε τη σώμα σας απαλά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

#Μυαλό


Μελέτες, έχουν δείξει, ότι αν μασάτε τσίχλα κανέλας (ή μέντας) αυξάνετε την εγρήγορση του εγκεφάλου σας και μειώνετε την κούραση μέχρι και 20%. Μάλιστα, σε ειδικά τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε, ότι όσοι συνήθιζαν να μασούν τσίχλα κανέλας παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα απογοήτευσης κατά 20% και αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης κατά 30% .

ρωμα φρεσκάδας


Αν θέλετε το σπίτι σας  να μοσχοβολάει φρεσκάδα, δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό άρωμα με μηλόξιδο, ένα ξυλαράκι κανέλας και μερικά ολόκληρα γαρίφαλα.

#Μυρμήγκια 

Η κανέλα, αν και θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τα μυρμήγκια, στην ουσία είναι «κόκκινο πανί». Ψεκάστε με λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας γύρω από τις πόρτες, τα παράθυρα, για να τα εμποδίσετε να μπουν σπίτι σας.







0 σχόλια: