Navigation Menu

Κούρεμα ανάλογα το πρόσωπο

Το σχήμα του προσώπου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κουρέματος. τι σου ταιριάζει ;

  • Μακρυά πρόσωπα:
Το ιδανικό κούρεμα για εσένα είναι το μάκρος μέχρι τους ώμους, το οποίο μπορείς αν θέλεις να το συνδυάσετε με φράντζα. Αν πάλι, έχεις και έντονο ή μυτερό πιγούνι, τότε καλύτερα να αποφύγεις το κοντό καρέ και να κάνε όσο το δυνατόν πιο μακρύ καρέ.
  • Στρογγυλό πρόσωπο:
Προτίμησε ένα μακρύ χτένισμα που θα δώσει την ψευδαίσθηση του μάκρους στο πρόσωπο σας. Επίσης, μπορείς να το συνδυάσετε με μύτες, κάνοντας τα έτσι ώστε να αγκαλιάζουν το πρόσωπο σου και να δώσεις όγκο στις ρίζες. Αν τώρα έχεις και μεγάλο μέτωπο, μπορείς να κάνεις και υπέροχες αφέλειες, οι οποίες θα σου γλυκάνουν και θα σου κολακεύσουν.
  • Τετράγωνο πρόσωπο:
Επειδή αυτό το σχήμα προσώπου διαθέτει πολλές γωνίες, ένα κοντό κούρεμα θα τις τόνιζε και θα σας αγρίευε, οπότε προτίμησε ένα μακρύ χτένισμα με όγκο στο πάνω μέρος και χωρίστρα στη μέση ή αραιές αφέλειες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε τέτοια είδη προσώπου ταιριάζουν και οι μπούκλες και τα φιλαρισμένα μαλλιά.
  • Οβάλ πρόσωπο:
Πρόκειται για ένα είδος προσώπου πολύ αρμονικό που του ταιριάζουν πολλά χτενίσματα, από το κοντό καρέ μέχρι το μακρύ μαλλί με αφέλειες ή μεγάλες μπούκλες. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι πως σε περίπτωση που το πρόσωπο σας είναι μικρό, δεν πρέπει να δίνεις όγκο στις ρίζες.
  • Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:
Το σχήμα του προσώπου αυτού είναι λεπτό με στενό σαγόνι αλλά φαρδύ μέτωπο, ενώ τα ζυγωματικά συνήθως είναι σχετικά έντονα. Σε εσένα ταιριάζουν ιδανικά οι φράντζες, οι οποίες θα κάνουν το κούτελό σας να φαίνεται μικρότερο, και ο όγκος στα πλάγια του προσώπου. Το ιδανικό κούρεμα είναι τα μακριά μαλλιά με μπούκλες που θα ξεκινούν από τα μάγουλα και κάτω και θα φτάνουν μέχρι τους ώμους, κρύβοντας εντελώς το μικρό και ίσως πεταχτό σου σαγόνι.
  • Μεγάλο κούτελο:
Τι περισσότερες φορές το ιδανικό κούρεμα για να το καλύψεις είναι οι αφέλειες.
  • Μεγάλη μύτη:
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που όμως λύνεται πολύ εύκολα κάνοντας απλά μακριές αφέλειες.
  • Κοντός ή ψηλός λαιμός:
Ένας κοντός ή ψηλός λαιμός θέλει και το αντίστοιχο κοντό ή μακρύ μαλλί.

0 σχόλια: