Navigation Menu

Ντύσου ανάλογα με την ηλικία σου: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να αποφύγεις τα αρνητικά σχόλια

Είναι ίσως μια αλήθεια που καμία γυναίκα δεν θέλει να παραδεχτεί αλλά, δυστυχώς, ισχύει, και ναι, συμβαίνει και θα συμβεί σε όλες μας!
Η ηλικία και το πέρασμα των δεκατιών πρέπει να σε γοητεύουν κι όχι να σε τρομάζουν αφού, εάν το παρατηρήσεις και μόνη σου, είσαι ομορφότερη από ότι ήσουνα στα 18 -ο καθρέφτης δεν λέει ποτέ ψέματα!  Και θα σου εκμυστηρευτώ και λόγια πλαστικού που υποστηρίζει πως η ομορφιά δεν χάνεται με τον χρόνο. Η φρεσκάδα της νιότης είναι αυτή που σιγοσβήνει και σε τρομάζει. Κι αυτό δεν είναι και πυρηνική φυσική για να το σκεφτείς αφού το παρατηρείς ακόμα στα 26 σου απλά κοιτάζωντας φωτογραφίες των 21 γενεθλίων σου.
Σίγουρα ξέρεις και σίγουρα σε προβληματίζει αλλά είναι κοινωνικό φαινόμενο το ότι το χάσμα των δεκαετιών έχει μικρύνει και πλέον η 40αρα με την 25αρα δεν διαφέρουν και σε πολλά αφού φοράνε τα ίδια! 
Το tlife.gr αναλύει πως οι δεκατίες που περνάνε σου πάνε! Αλλά δυστυχώς θα σου πηγαίνουν ακόμα περισσότερο εάν ντύνεσαι σύμφωνα με αυτές. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε προηγούμενα άρθρα αναφέρουμε τα τρία βασικά alarms του εσωτερικού σου κόσμου κατά τη διάρκεια του ντυσίματος. ΤόποςΧρόνοςΗλικία. Και, ναι, θα υπάρξω σκληρή αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα που λένε αφού το κάνω για να σε προστατεύσω. 
Τα φρέσκα 20!
Η δεκαετία της ξενοιασιάς. Που νομίζεις πως είσαι απλά... η ομορφότερη, η πανεξυπνότερη και με την σύλληψή σου από την αστυνομία της μόδας να εκκρεμεί. Αγαπημένη, όλες το περάσαμε - εάν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και είναι φυσιολογικό. Είναι η δεκαετία ή η πενταετιά που επιβάλεται να πειραματιστείς ώστε να βρεις ποιά πραγματικά είσαι και τί όντως σου πάει. Στα 25 βάζω γραμμή γιατί σιγά σιγά μεστώνει το μυαλό. Σταματάς να είσαι φοιτήτρια και γίνεσαι κοπέλα υπεύθυνη για τον εαυτό σου και τις επιλογές της ζωής σου. 
Σε αυτή τη χρυσή δεκαετία ξενοιασιάς λοιπόν πειραματίσου, δοκίμασε στιλ, ρούχα... κάνε ό, τι πιστεύεις πως είναι in fashion για σένα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να μην σου μείνουν απωθημένα που θα τα βγάλεις όταν θα είσαι σε μια ηλικία όπου τα καφτά σορτς, τα λύκρα νύχια και τα ψηλοτάκουνα σε φλούο χρώματα θα σε κάνουν το λιγότερο γραφική. 
Στα 20 λοιπόν φόρεσε όλα τα μήκοι ρούχων. Δοκίμασε τα mini, τα τζιν σορτσάκια, τα trendy t-shirts, τις πεταχτές φούστες, τα σκαφτά μαγιό και τους έντονους χρωματικά συνδυασμούς. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια πρέπει να ειναι το highlight σου. Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις όχι γιατί είναι στη μόδα αλλά γιατί ό, τι κι αν κάνεις, είσαι μικρό κορίτσι, και κανείς δεν λαμβάνει την γραμμή ντυσιματός σου ως πρόταση της μόδας. 
TIP: Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς τον σωματότυπό σου. Έτσι και σωστές επιλογές θα κάνεις, θα αναδεικνύεις τα δυνατά σου σημεία και λιγότερο θα εκτίθεσαι. 
ΤΙP: Φυσικά ανεξάρτητα από την ηλικία να θυμάσαι πως παίζει κυρίαρχο ρόλο το που βρίσκεσαι. 
TIP: Απέφυγε τα πολύ κοντά και φανταχτερά ρούχα στον εργασιακό χώρο. 
Στάση 25
Πριν φτάσω στην επόμενη δεκατία των 30 θέλω να κάνω μία στάση στα 25 όπου θέλω να σου πω ότι αν βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο στη ζωή σου άρχισε σιγά σιγά να επιλέγεις πιο συνειδητά το ύφος του ντυσίματος σου. Κάνε επιλογές που πιστεύεις πως και σε κολακεύουν και αναδεικνύουν την προσωπικότητά σου. Είναι η στιγμή που πρέπει να αρχίσεις να "αποδεικνύεις". Να αποδεικνύεις πως κάτι έμαθες από τα τόσα χρόνια στη σχολή, πως έμαθες από την πρώτη σου σχέση και θα κάνεις προσεκτικότερες επιλογές και πως κατάλαβες ότι οι αναλογίες σου δεν είναι super model -ή μήπως είναι;  
Πειραματίστηκες (θέλεις να κάψεις κάποιες από τις photo) αλλά έμαθες να καλύπτεις τις αδυναμίες σου, να τονίζεις το sex appeal σου με λεπτομέρειες αλλά και να αποφεύγεις τις στιλιστικές υπερβολές. Συνεχιζεις να μαθαίνεις..
Τα χρυσά 30!
Διανύεις την καλύτερη δεκαετία. Ή είσαι στο μέσο της αφού έρευνες δείχνουν πως η καλύτερη δεκαετία μιας γυναίκας είναι 25-35!
Στα 30 λοιπόν κι έχοντας προσαρμόσει ήδη το στιλ σου στην προσωπικότητά σου άρχισε να μακραίνεις το μήκος της φούστας. Σίγουρα και τα mini σου θα τα φοράς και τα σορτς σου -γιατί ναί, παραμένεις πολύ νέα- αλλά πλέον, και λυπάμαι εάν σε ξυπνάω από το όνειρο, δεν είσαι κοριτσάκι. Είσαι γυναίκα! 
Και μπορεί εσύ να μην βλέπεις καμία διαφορά -γιατί οι ηλικίες έχουν χαθεί- αλλά ως γυναίκα που σέβεται πάνω από όλα τον εαυτό της πρέπει να προσαρμόσεις κάποια πράγματα. Άρχισε από το να δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στη ποιότητα των ρούχων σου. Κοίταξε πριν αγοράσεις κάτι εάν είναι ραμμένο καλά κι αν σου ταιριάζει στο σώμα. Οι παρορμητισμοί πρέπει να αρχίσουν να ηρεμούν σιγά σιγά.
Δώσε την απαραίτητη έμφαση στα υφάσματα, στα καλά υλικά, στην αγορά διαχρονικών κομματιών σε τσάντες, παλτό και ρούχων που μπορούν να φορεθούν από το πρωί στη δουλειά μέχρι αργά το βράδυ. Γιατί οκ το μήκος της φούστας κατεβαίνει αλλά η διάθεση σου για να συνεχίσεις για ποτό μετά τη δουλειά ακόμα υπάρχει. 
Σε αυτή τη φάση, δυστυχώς, δεν υπάρχει το ελαφρυντικό της ηλικίας και στην κονωνία που ζούμε, που επιβάλει όλο και περισσότερα "πρέπει" η αυστηρότητα απέναντι στο παλιμπαιδιστικό στιλ είναι μεγάλη. 
Απέφυγε τα καφτά σορτς, τα super mini κολλητά φορέματα, τις μπλούζες μπουστάκια, τα τζιν με σκισίματα. 
Προτίμησε λοιπόν τα όμορφα θηλυκά ρούχα. Ανέδειξε και αποθέωσε τη δεκαετία σου. Παίξε με τα μήκοι και τα χρώματα, μπορείς!  Φόρεσε και σορτς εάν είσαι σε mood ή αν το επιτρέπει το σώμα σου, αλλά φίλτραρε πρίν το βάλεις εάν αντιπροσωπεύει αυτό που πλέον είσαι. 
30 με 40 είναι η δεκαετία που περνάει σαν το νερό και δεν το καταλαβαίνεις αφού δουλεύεις, έχεις υποχρεώσεις, τη μαμά σου να σου λέει πότε θα κάνεις παιδί και τον εαυτό σου να νιώθει ακόμα 25... maximum! To ξέρω πως είναι άδικο! Πολύ! Αλλά είναι η άτιμη πραγματικότητα....
Ο άντρας στα 30 θεωρείται "παιδί" (εως πότε δεν ξέρω) αλλά εσύ όχι. Κι ακόμα κι αν δεν είσαι από τη φύση σου άνθρωπος που συβιβάζεται κι ακούει σε κοινωνικά πρέπει, το σώμα προδίδει σιγά σιγά τη διαφορά με την 25αρα. Μην εκτίθεσαι κι απόλαυσε τη δεκαετία που διανύεις!

Θέλω να σου πω πως ναι, σίγουρα όλες θα θέλαμε να μέναμε για πάντα 25 αλλά δεν είναι εφικτό. Πουθενά και ποτέ. Μην χάνεις χρόνο με το να σκέφτεσαι πως θα δείχνεις σαν 25αρα. Αφιέρωσε χρόνο στο να κάνεις την χρονιά που βιώνεις ως μία από τις καλύτερές σου γιατί απλά του χρόνου θα είσαι ένα χρόνο μεγαλύτερη!
Και μην σκας αν το μήκος της φούστας κατέβηκε δυο πόντους, γιατί ανέβηκε η αυτοπεποίθηση αρκετούς. Στα 30 μας είμαστε σαφώς πιο δυνατές. 
Τα ώριμα 40!
Στα 40 στη δεκαετία που εάν είσαι από εκείνες που κάνουν τακτοποιημένα βήματα στη ζωή τους έχεις και παιδί και άντρα οπότε είναι αστείος ο οποιοσδήποτε παλιμπαιδισμός. Τα σορτσάκια, τα καυτά mini φορέματα με ψηλοτάκουνα και έντονα χρώματα το μόνο που μαρτυρούν είναι μια έντονη ανασφάλεια και μια υπαρξιακή μανία να δείχνεις νεότερη. Γιατί; Κάθε ηλικία έχει τη γοητεία της και αυτό πια είναι απόλυτα τσεκαρισμένο.

Θυμήσου πως ναι είσαι νέα. Πολύ μάλιστα! Κι αν έχεις ξεμπερδέψει με παιδιά και υποχρεώσεις τέτοιου είδους, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τη ζωή σου με πολύ πιο ποιοτικό τρόπο. 

 Απέδειξε την εμπειρία σου και στα ρούχα. Τα καλά υφής ρούχα, οι κομψοί συνδυασμοί και τα all time classic αξεσουάρ πρέπει να είναι βούτυρο στο ψωμί σου. Φόρεσε και mini φορέματα και βερμούδες αλλά με τον όρο mini προσαρμοσμένο στην ηλικία σου. Το mini δεν πρέπει να είναι παραπάνω της μία παλάμης απόστασης από το γόνατο. Τα μαγιό πρέπει να αποτελούν chic επιλογές και τα τζιν σου πρέπει να είναι κομψά. 



ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ "ΦΕΡΕΙΣ" ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ, ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ. Πχ. άλλο βερμουδάκι θα φορέσει ένα κορίτσι 25 ετών κι άλλο μια γυναίκα 45.
Από κει και πέρα είναι και θέμα αισθητικής. Και για να σε προλάβω... φυσικά κι αν έχει ένα ωραίο σώμα μία γυναίκα στα 40 είναι σπουδαίο αλλά είναι σπουδαιότερο εάν το αναδεικνύει με σωστό και chic-άτο τρόπο. Και η Naomi Campbell είναι 40 δεν είδα να κυκλοφορεί με καφτά σορτς παγιέτας στην καθημερινότητά της!

Θέλω να σου πω πως, ναι, σίγουρα όλες θα θέλαμε να μέναμε για πάντα 25 αλλά δεν είναι εφικτό. Πουθενά και ποτέ. Δυστυχώς!

Μην χανεις χρόνο με το να σκέφτεσαι πως θα δείχνεις σαν 25αρα. Η 25αρα είναι 25αρα και θα γίνει κι αυτή μια μέρα 40. Ζήσε σωστά. Και αφιέρωσε χρόνο στο να κάνεις την χρονιά που βιώνεις ως μία από τις καλύτερες σου και φυσικά ως μια από τις κομψότερές σου.

0 σχόλια: