Navigation Menu

Συμβουλές για να πείτε «τέλος» στο άγχος!

Το άγχος δεν χρειάζεται να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές πολύτιμες συμβουλές για να ζείτε χωρίς αυτό!

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας που, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, νιώθουμε πιο νευρικοί, αγχωμένοι ή ανυπόμονοι. Το άγχος χτυπάει την «πόρτα» μας και καταλήγουμε να χάνουμε την οξυδέρκειά μας και την ικανότητα να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές.

Για να μην συμβεί αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και ζήστε χωρίς άγχος...

 •Δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια

Συχνά δημιουργούμε προσδοκίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και στο τέλος δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε πώς έχουν τα πράγματα. Προσπαθήστε να μην κολλάτε στις λεπτομέρειες και να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες ως ευκαιρία να σκεφτείτε και να ενεργήσετε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως, χωρίς να το βλέπετε σαν κάτι αρνητικό.

 •Μην μένετε στην επιφάνεια των πραγμάτων

Πρέπει να προσπαθούμε να πείθουμε τον εαυτό μας να νοιάζεται για αυτά που έχουν πραγματική σημασία: την οικογένειά μας, τους φίλους μας και το να περνάμε καλά. Μη χάνετε πολύτιμο χρόνο με πεζά πράγματα και άσκοπες συζητήσεις. Να βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, των καταστάσεων και των ανθρώπων. Προσπαθήστε να έχετε πιο χαρούμενη διάθεση!
Εάν μπορείτε, βοηθήστε όσους έχουν ανάγκη, συμμετέχοντας για παράδειγμα σε εθελοντικές δραστηριότητες. Θα νιώσετε χρήσιμες και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα δικά σας (κι έτσι θα μάθετε να βάζετε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση).

 •Επιβάλετε πειθαρχία

Στην οικογενειακή σας ζωή είναι σημαντικό να είναι ξεκάθαρα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων (π.χ. τα καθήκοντα του νοικοκυριού να είναι μοιρασμένα σε όλους τους ενοίκους του σπιτιού). Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσετε τις στιγμές άγχους, ώστε να εξασφαλίσετε την ισορροπία που χρειάζεται για να είναι η μέρα σας πιο ξεκούραστη.

 •Χαλαρώστε!

Η καθημερινότητα πολλές φορές μας παρασύρει και δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας. Πρόκειται όμως για ένα θεμελιώδες κι απαραίτητο βήμα, που μπορεί να αποκαταστήσει την εσωτερική μας γαλήνη και να μας γεμίσει θετική ενέργεια (από την οποία θα μπορούν μετά να ωφεληθούν κι οι άλλοι).

 Εάν δεν μπορείτε να κανονίσετε άμεσα μια συνεδρία μασάζ, εκμεταλλευτείτε το διάλειμμα στη δουλειά σας για να κάνετε έναν χαλαρωτικό περίπατο ή να χαζέψετε τις βιτρίνες και τους περαστικούς. Τηλεφωνήστε σε μια φίλη και πείτε τα νέα σας. Βάλτε περισσότερο γέλιο στη ζωή σας. Διαβάστε ένα βιβλίο και ακούστε μουσική καθώς επιστρέφετε σπίτι απ' τη δουλειά. Εκείνο που έχει σημασία είναι να αποστασιοποιηθείτε για λίγο από αυτά που σας περιβάλλουν, ώστε να χαλαρώσετε και να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις τις καθημερινότητας με μεγαλύτερη όρεξη και χωρίς άγχος!

0 σχόλια: