Navigation Menu

15 τρόφιμα που μπορείς να τρώς χωρίς να παχύνεις|AllAboutBeauty

Ακόμη κι αν προσέχετε για να διατηρήσετε την σιλουέτα σας στα καλύτερα επίπεδα, υπάρχουν τρόφιμα που μπορείτενα τρώτε χωρίς να παχύνετε.
Τα συγκεκριμένα φαγητά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ενώ έχουν χαμηλές θερμίδες και μπορούν να σας χορτάσουν χωρίς το ρίσκο να αυξήσετε το βάρος σας.
Ποπ κορν

Αν φτιάξετε ποπ κορν χωρίς βούτυρο και ζάχαρη, αλλά με λίγο αλάτι, μπορείτε να το φάτε χωρίς κανένα φόβο. Μια κούπα με ποπ κορν μαγειρεμένα με αυτό τον τρόπο έχει μόλις 31 θερμίδες.

Σέλινο

Οι μίσχοι του σέλινου είναι κατά 95% νερό. Θα σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό βάρος και να αποτοξινώσετε το σώμα σας χάρη στη διουρητική δράση του.

Μελιτζάνα
Ένα κομμάτι μελιτζάνας στη σχάρα ή στο φούρνο χωρίς λάδι έχει 24 θερμίδες και μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς κανένα περιορισμό.

Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και μανταρίνια


Αν θέλετε να χάσετε βάρος δεν συνίστανται οι μεγάλες ποσότητες φρούτων, ωστόσο τα εσπεριδοειδή είναι μια εξαίρεση. Είναι πλούσια σε ουσίες όπως φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και βιταμίνη C.


Πεπόνι και καρπούζι

Με 60-70 θερμίδες ανά φέτα, μπορείτε να τα φάτε κάθε μέρα. Αυτά τα φρούτα βοηθούν στην αποβολή της περίσσειας υγρών από το σώμα σας και να σας χορταίνουν καλά.

Φύκια


Βοηθούν στη λειτουργία του θυρεοειδούς σας κανονικά, κρατώντας τις ορμόνες σας σε φυσιολογικά επίπεδα και εμποδίζοντας σας από το να πάρετε βάρος.

Κολοκύθι

Μια μερίδα κολοκυθιών έχει περίπου 42 θερμίδες. Ομαλοποιεί την αναλογία του αλατισμένου νερού σας, βελτιώνει την εντερική λειτουργία σας.

Αγγούρι

Βοηθά στην καταπολέμηση του πρηξίματος και σας αδυνατίζει χωρίς να σας βλάπτει.

Παντζάρι



Το παντζάρι είναι μια πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως το μαγγάνιο. Θα βοηθήσει να κάψετε το λίπος, να ενισχύσετε τους μυς σας και να ρυθμίσετε το σάκχαρο στο αίμα σας. 

Αβγά

Μπορείτε να τα φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμη και τη νύχτα, χωρίς το φόβο να πάρετε βάρος. 


Ανανάς



Η βρομελίνη που περιέχεται στον ανανά χωρίζει τα ενεργά λίπη και βοηθά στον μεταβολισμό  των πρωτεϊνών.

Μήλα και δαμάσκηνα

Ένα μήλο έχει μόλις 50 θερμίδες. Σας κάνει να νιώθετε χορτάτη και ρυθμίζει την πέψη σας. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο.

Σαλάτα

Η σαλάτα είναι μια μεγάλη πηγή φολικού οξέος και μπορείτε να φάτε όσο θέλετε: ένα φύλλο μαρουλιού έχει 3 θερμίδες.

Σταφίδα, κράνμπερι, φράουλα



Οι σταφίδες και τα κράνμπερι είναι πλούσια σε βιταμίνη C και οι πρώτες είναι επίσης διουρητικές και βοηθούν 
να απαλλαγείτε από την περίσσεια νερού. 
Οι φράουλες είναι πολύ θρεπτικές και βοηθούν την πέψη σας καθώς επίσης και το καρδιαγγειακό σύστημα σας.

Λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι

Αυτά τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί σας στην καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους. Μια μερίδα τεμαχισμένου λάχανου έχει μόλις 7 θερμίδες. Δεν πρέπει, φυσικά, να τρώτε μόνο λάχανο και κουνουπίδι, αφού τα θρεπτικά συστατικά τους έρχονται σε αντίθεση με το ιώδιο.






















0 σχόλια: