Navigation Menu

Πως να πλύνετε σωστά τα εργαλεία μακιγιάζ σας |How to |AllAboutBeauty

Αν θέλετε να τα διατηρήσετε καθαρά και σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να πλύνετε σωστά τα εργαλεία μακιγιάζ σας. Να τα φροντίζετε, να τα καθαρίζετε και να απομακρύνετε τα βακτήρια και τους ρύπους που συσσωρεύονται στην επιφάνεια τους. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγετε την μεταβίβαση τους στην επιδερμίδα σας, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, αλλά και μολύνσεις.


Πως να πλύνετε τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ:

1. Βάλτε το σφουγγαράκι κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό.
2. Χρησιμοποιώντας λίγες σταγόνες ήπιου σαπουνιού ή απαλού σαμπουάν αφαιρέστε κάθε ίχνος προϊόντος από το σφουγγαράκι σας.
3. Ξεπλύνετε πολύ καλά το σφουγγαράκι μέχρι να βγει καθαρό νερό.
4. Στύψτε το και πατήστε το ελαφρώς με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε το να στεγνώσει μόνο του με τον αέρα ή αν θέλετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε υγρό και να μακιγιαριστείτε κανονικά.
5. Τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ θα πρέπει να πλένονται μετά από μερικές χρήσεις ή όποτε δεν είναι πλέον καθαρά. Επίσης, ξεπλένοντας το σφουγγάρι με χλιαρό νερό μετά από κάθε χρήση, θα βοηθήσει να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να απομακρύνετε τα μικρόβια.

Πως να πλύνετε τα πινέλα του μακιγιάζ:

1. Ξεπλύντε τις τρίχες, πάντα κάτω από τρεχούμενο νερό. Προσέξτε όμως! Θα πρέπει να αποφύγετε το τρεχούμενο νερό απευθείας στη βάση του πινέλου, διότι αυτό μπορεί να αποδυναμώσει την κόλλα και να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής του πινέλου σας.
2. Εφαρμόστε λίγη ποσότητα από απαλό σαμπουάν (για παράδειγμα baby shampoo) στις τρίχες του. Κάντε το να αφρίσει, ξεπλύντε το και επαναλάβετε μέχρι να βγαίνει καθαρό νερό.
3. Τώρα που το πινέλο σας είναι καθαρό, ήρθε η ώρα να το απολυμάνετε εύκολα. Αναμείξτε ένα διάλυμα με 2 μέρη νερό και 1 μέρος ξύδι σε ένα ρηχό μπολ. Κουνήστε το πινέλο γύρω στο μπολ για ένα λεπτό ή δύο, προσπαθώντας και πάλι να μην βυθιστεί πλήρως. Τέλος, ξεπλύντε με φρέσκο νερό.
4. Δώστε στις τρίχες ξανά την αρχική τους μορφή και ακουμπήστε το καθαρό πινέλο σας σε μια επίπεδη επιφάνεια πάνω σε μια καθαρή πετσέτα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας για να στεγνώσει.
5. Καθαρίστε κάθε 2 εβδομάδες τα πινέλα σας για να απομακρύνετε τα βακτήρια από τα καλλυντικά, αλλά και την επιδερμίδα σας.

Πως να καθαρίσετε τα μεταλλικά εργαλεία

1. Για τα μεταλλικά εργαλεία σας όπως το τσιμπιδάκι των φρυδιών, το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, το τρίμερ για τα φρύδια σας, το πενσάκι για τα πετσάκια και το νυχοκόπτη σας, θα πρέπει να τα πλύνετε με νερό και αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.
2. Επιμελώς σκουπίστε τα εργαλεία σας με ένα εμποτισμένο σε οινόπνευμα βαμβάκι. Αφήστε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά και αν το εργαλείο έρθει σε επαφή με το πρόσωπό σας, ξεπλύνετε με νερό (χωρίς να χρειάζεται να ξεπλύνετε τα εργαλεία νυχιών σας). Έπειτα, στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα.
3. Ιδανικά αυτού του είδους τα εργαλεία θα πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον με νερό και σαπούνι μετά από κάθε χρήση, αν όχι και να απολυμαίνονται. Προσπαθήστε να τα καθαρίζετε πλήρως και σε βάθος κάθε δύο εβδομάδες. Τέλος, αποθηκεύστε τα εργαλεία σας σε ένα καθαρό δοχείο για να διασφαλίσετε τη σκληρή δουλειά σας.



0 σχόλια: