Navigation Menu

7 σνακ με λίγες θερμίδες, για να χάσεις κιλά.

Μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει ισορροπημένα γεύματα και σνακ, δηλαδή να περιλαμβάνουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. Ένα σνακ που συνδυάζει και τα τρία συστατικά κρατάει σταθερά τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα, σας χορταίνει και αποτρέπει από την πρόσληψη επιπλέον θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. 


Ανακαλύψτε 7 σνακ με λίγους υδατάνθρακες και θερμίδες, τα οποία είναι ιδανικά για τις περιόδους που θέλετε να χάσετε κιλά:

Ξηροί καρποί: 14 καρύδια περιέχουν μόλις 8 γραμμάρια υδατάνθρακες για αυτό είναι ιδανικά για σνακ σε μια σαλάτα με σέλερι και μήλα.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι δροσερό, μπορεί να αντικαταστήσει το γλυκό αν το συνδυάσετε με μέλι, χορταίνει και περιέχει λίγες θερμίδες.

Βραστό αυγό: Τα βραστά αυγά περιέχουν λίγους υδατάνθρακες αλλά πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Συνδυάστε το με αβοκάντο ή με σαλάτα για το απογευματινό σνακ ή το βραδινό.

Χούμους: Συνδυάστε χούμους με κόκκινες πιπεριές ή λαχανικά για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά. Χορταίνει και δεν περιέχει πολλές θερμίδες.

Τονοσαλάτα: Μπορείτε να συνδυάσετε τον τόνο με χούμους, με σέλερι ή μουστάρδα και να φτιάξετε μια σαλάτα που χορταίνει και είναι διαιτητική. Ιδανική για μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ.

Τυρί κότατζ: Φτιάξτε ένα σνακ με μούρα ή φρούτα εποχής με τυρί κότατζ για ένα γεύμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά αλλά χαμηλό σε θερμίδες και ζάχαρη.

Ποπ κορν: Περιέχει λίγους υδατάνθρακες και λίγες θερμίδες- αν παρασκευαστεί χωρίς βούτυρο. Προτιμήστε να δώσετε γεύση προσθέτοντας σκόρδο, τυρί ή πάπρικα.

0 σχόλια: